Van Straat naar Haat via Hyrule naar Liefde

Hoe een videogame mijn leven veranderde

Van Straat naar Haat via Hyrule naar Liefde

Hoe een videogame mijn leven veranderde

Van Straat naar Haat via Hyrule naar Liefde

Hoe een videogame mijn leven veranderde

Van Straat naar Haat via Hyrule naar Liefde; een lezing over tegenslagen in het leven, blijven geloven in je dromen, zelfliefde en videogames. Sigfrid van Driel verteld een inspirerend verhaal hoe hij vanuit het leven op de straat, het spelen van videogames een succesvolle onderneming heeft opgezet. Vanuit daar kreeg hij zelfvertrouwen en vond hij liefde voor zichzelf.

de hoofdrol in je eigen adventure

De videogame “The Legend of Zelda” heeft prachtige parallellen met het echte leven. Je weet niet waar je uitkomt als je de reis begint en moet je creatief zijn om problemen op te kunnen lossen. Soms moet je hulp vragen, of anderen helpen, om verder te komen zodat je uiteindelijk die grote eindbaas kunt verslaan.

een persoonlijk verhaal over videogames

We leven in een mooie tijd waar technologische veranderingen razend snel snel gaan. Overal liggen kansen. Social media laat zien hoe je ‘eenvoudig’ miljonair kunt worden of makkelijk je geld kunt verdienen als influencer. De druk op de jonge generatie is enorm. En zorgt ervoor dat een hoop jongeren vastlopen en onzeker worden over wat ze kunnen en willen. Deze lezing is vooral voor hen bedoeld, vooral als zij van gamen houden.

In deze lezing vertel ik mijn persoonlijke verhaal, over hoe ik zonder diploma’s toch kan doen waar ik gelukkig van word. Het was geen gemakkelijke weg. Het was een weg met harde lessen, heel veel vallen en weer opstaan. In de lezing vertel ik de jongeren over het begin van de videogame-industrie en met name de game “The Legend of Zelda”. Ik vertel ze dat het belangrijk is om in zichzelf te geloven, creatief te zijn en de hoop niet op te geven.

Vorige slide
Volgende slide

Over mij

Mijn naam is Sigfrid van Driel en ik ben de eigenaar van Senzie, een Creative Digital Agency in Nieuwegein. Wij helpen bedrijven en merken met het vinden van de essentie en brengen eenvoud in branding en creatieve content. Ik vind het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn bij onze stad Nieuwegein en wil door middel van deze lezing jongeren helpen en inspireren.

Boek deze lezing

Wil je mij boeken voor deze lezing? Neem dan contact op met Brigitte. Alle opbrengsten van deze lezing worden gedoneerd aan IJzersterk Empowerment, een organisatie in Nieuwegein die jongeren leert om hun zelfredzaamheid te verhogen.